17/12-2019 Tak for i år..

Endnu et år rinder ud..

Vi og vores hunde har på mange måder haft et fantastisk år. Vi har rejst en del rundt i Europa og haft mange kanon oplevelser og opnået mange flotte resultater. På udstilling har det primært været Mimi, Nullah, Vita og Bella der har givet den gas! Gioia og Sally har dog også udstillet et par gange med flotte resultater, men de har haft et mere stille år i udstillingsringen.

Nullah, Crufts 2019

I starten på 2019, drog vi endnu engang til CRUFTS i Birmingham, England. I år havde vi Nullah, Vita og Charlie med. Nullah var højløbsk og tog vist det hele som en stor kærlighedsferie… Hun friede flere gange til Charlie undervejs, men som veteraner på snart 10 år er hvalpe ikke en mulighed, men kisse-missen er tilladt  🙂

Alligevel, på trods af hormonerne rasede i hendes lille krop formåede hun at give den max gas i ringen, på udstillingen. Hun opnåede at blive 2 bedste veteran tæve ud af 9 smukke veteran tæver! Og at “tabe” til den der blev nr. 1 er bestemt ingen skam. Den er meget smuk og vist et par år ældre end Nullah. Men jeg tror det er første gang en dansk ejet og opdrættet Shih Tzu har opnået så flot et resultat på CRUFTS – Vi har ihverttilfælde ikke hørt om andre og er MEGA STOLT af de 3 Happy Noise hunde der deltog.

Vita som også var med, var lidt trykket af det hele. Den løbske “farmor” (Nullah) 0g måske den lange rejse. Det var ikke lige hendes dag omend hun ydede sit bedste. Derimod gjorde Charlie det også flot og opnåede “Very highly commended” blandt de tilmeldte veteran hanner. Uanset udstillingen og hundenes resultater var det på alle måder en FED tur og oplevelse igen at deltage. Ialt var der 175 Shih Tzu tilmeldt denne udstilling hvor dommeren var Ken Sinclair, UK.

Charlie VHC

Nullah har udover CRUFTS deltaget i 2 udstillinger i år, i Tyskland. Her er hun blevet “German Veteran Winner-19” og “Bundes Veteran Sieger-19”, så endnu engang har hun adgang til at deltage på den store udstilling i England, i 2020  🙂

Charlie har opnået det samme, derudover har han dog i årets løb snuppet lidt flere titler, bla. Slovakisk Veteran Champion og Ungarnsk Veteran Champion m.m

Mimi

Hunden der herhjemme har “kørt med klatten” må siges at være Mimi…

Hun har virkelig opnået fantastiske resultater i 2019

DKCH / Dansk Champion
HUCH / Ungarnsk Champion
VDH-Europasieger19
German Winner19
VDH Bundessieger19
+ flere Landessieger titler

Hun har åbnet sine championater i:
DECH (VK)
VDHDECH
ISTC CH
SKCH

Og har indsamlet:
10 x CACIB (DE-SK-HU)
4 x R-CACIB (DK-DE-SK)
18 x CAC (DK-DE-SK-HU)
5 x BOB
7 x BOS
med flere BIS placeringer

Sidst, men ikke mindst:
Kvalificeret sig til CRUFTS 2020 i
Slovakiet
Tyskland x 2
Ungarn

Vi er meget stolte af vores lille pige, og sender hermed en STOR TAK til de dommere der har sat pris på hendes kvaliteter  Det har været en sand fornøjelse at være den der har haft hendes udstillingsline i hånden hele vejen!

Vita Herbstsieger 2019

Vita har haft et lidt stille år i udstillingsringen, men har alligevel formået at få flere titler i år:

HUCH / Ungarnsk Champion

Slovakisk Grand Prix Winner-19

Herbst Sieger-19

 ISTC CH

2 x CACIB (DE+SK)

6 x RCACIB

9 x CAC

Sally

“Loppen” Sally, der er allevegne og har SÅ meget energi at det virkelig kræver sin mand at holde styr på hende, er udstillet få gange i  år. Hun er lidt (som sin mor, Gioia) en anden type Shih Tzu end vi plejer at udstille. Alligevel har hun klaret sig rigtig flot. Hun er blevet bedste junior på et skue først på året, vandt mellemklassen på IDS Herning (nov) og er netop blevet nr. 2 ud af 4 mellemklasse tæver, til Brussels Dog Show i Belgien. Hun klarer sig flot og begynder at blive mere styrbar i ringen, hvor hun helt klart har sin helt egen fest 🙂 Vi ser hvad tiden bringer for hende – Dog er hun klart, set med mine øjne mere agility hund eller til en familie med 10 børn… Vi kender ingen Shih Tzu med den forstand eller energi som hun lægger for dagen – Hun er en fantastisk lille pige..

Gioia (tv) og hendes mor Bella

Gioia er udstillet 3 gange i år (og har åbnet sit championat i Slovakiet). Hver gang med flotte kritikker, men hun er vist meget mere den trofaste hjælper og selskabspapegøje – Herhjemme går hun tit under kælenavnet “Pape-Gioia”, og skulle hun bestemme, så var hun med til ALT. Hendes ynglingsbeskæftigelse er at få kløet maveskindet. Dette sind og temperament er guld værd og hun er en sand fornøjelse at leve sammen med.

Bella

Bella rykkede i oktober ind i veteranklassen og har som veteran allerede opnået flere titler. Hun er allerede igang med at søge sit første championat

 VDH Veteran Champion

 Baden-Württemberg Veteran Sieger-19

 Alpen Veteranen Sieger-19

BOS Veteran, Brussels Dog Show – *CRUFT Kvalificeret 2020*

3 x BOB Veteran

1 x BOS Veteran

Og så opdagede vi ved at gennemgå hendes udstillingspapirer at hun også er ISTC CH og faktisk har været det længe. Sådan kan det også gå  🙂

Vi har i 2019 desværre også modtaget sørgelige beskeder om at nogle af vores ældste “hvalpe” på 12 og 13 år, og en enkelt på knap 10 år ikke er længere… Uhhhh, det er SÅ slemt at miste sin lille hund.. Det gør SÅ ondt at sige “på gensyn”…  De skal jo leve evigt!

Dog er vi alligevel glade for og stolte af at hvalpekøbere gør sig den ulejlighed at meddele det til os. Trist er det, men alligevel godt at vide de har haft et langt og godt liv.

Boogie

Vi måtte i vores sommerferie, i august tage afsked med vores Boogie. Pludseligt og uden varsel blev han syg. Vi forsøgte ALT med flere forskellige dyrlæger og specialister, men valgte til sidst at tage afsked med denne fantastiske lille hjerteknuser, da det viste sig han havde en tumor i hjernen..

Sov sødt, lille Boogie – Vi savner dig og alt for tidligt vi skulle tage den tunge beslutning.

Og så er der jo lige hende her, Lotus – Husets “old lady” på 13 år…

Og med på alle vores ture. Hun er synligt gammel nu, og dagene går med at spise, sove, vuffe lidt og så igen sove, spise.. Ingen lange gåture til hende mere, men små lufteture og så synes hun det er godt. Hørelsen og synet er næsten forsvundet MEN NÆSEN… Den kan stadig finde vej.

Og så længe “tingene kører” så er hun her sammen med os – En gammel hund er en gave der skal nydes hver dag, men vi forbereder os stille på at en dag er det tid til en sidste krammer..

Hun har haft en fantastisk karriere og ikke mindst så har vi et herligt liv sammen. Endnu er hun “stil going strong”, og måske vi skriver det samme til næste år i december?!…

Slutteligt, vil vi gerne takke alle vores hundevenner, konkurrenter, hvalpekøbere m.m for at være medvirkende til at give os et oplevelsesrigt år – Vi glæder os til det kommende år, med forhåbentlig rigtig mange nye, sjove oplevelser og begivenheder med vores skønne små.

Vi ønsker hermed alle en rigtig glædelig Jul samt et ønske om et fantastisk år 2020.

Marianne & Jan