Nullah

Oprindelsesland: Tibet

Protektion: Storbritanien

Anvendelse: Selskabshund

Klassifikation: FCI Gruppe 9

Sektion 5 (Tibetanske racer)

Uden brugsprøve

Helhedsindtryk: En kraftig bygget hund med overdådig pels og udpræget arrogant holdning. Ansigtet minder om en krysantemum.

Temperament: Intelligent, aktiv og vågen. Venlig og selvstændig.

Hoved: Hovedet er bredt og rundt, med god afstand mellem øjnene. Pjusket hoved med pels, der falder godt ned over øjnene. Rigeligt skæg og kindskæg giver sammen med pels, der vokser opad fra næsen, er udpræget chrysantemum-lignende effekt.

Stop: Klart markeret.

Næse: Sort, dog mørkt leverfarvet hos hunde, hvis pels eller aftegninger er leverfarvede. Næsens overkant skal ligge i højde med eller en smule under nederste øjenrand. En næse der vender nedad, er særdeles uønsket. Næseborene er godt åbne, og sammenklemte næsebor er særdeles uønsket.

Næseparti: Af god bredde, kvadratisk og kort, uden rynker, fladt og godt behåret. Længden er omkring 2,5 cm fra næsespids til stop. Næseryggen er vandret eller let opadvendende mod næsen. Pigmenteringen på næsepartiet skal være så ubrudt som muligt.

Læber: Lige.

Kæber, bid: Brede kæber med let underbid eller tangbid.

Øjne: Store, mørke og runde placeret godt langt fra hinanden, men ikke udstående. Udtrykket er varmt. Hos hunde med pels eller aftegninger af leverfarve er lysere øjne tilladt. Det hvide i øjnene må ikke vises.

Ører: Store, med lange ørelapper, båret hængende. De er ansat en smule lavere end skallens top pg beklædt med så rigelig pels, at de flyder sammen med halsens pejs.

Hals: Velproportioneret og smukt buet. Tilpas lang til at give en stolt hovedbæring.

KROP

Ryg: Vandret.

Lænd: Kort kompakt og solid.

Bryst: Bredt og dybt.

Hale: Med meget fyldig pels (fjerbusk), båret muntert ind over ryggen og højt ansat. Halen skal nå op i niveau med skallen for at give hunden et harmonisk omrids.

LEMMER

Forpart: Korte og muskuløse forben med god knogle substans, så lige som muligt, svarende til det brede og dybtstillede bryst.

Skuldre: Faste og godt tilbagelagte.

Bagpart: Korte og muskuløse bagben med god knogle substans. Set bagfra skal de være lige. Benene virker massive pga. den rigelige pels.

Lår: Godt rundende og muskuløse.

Poter: Rundede, faste og med gode trædepuder. De virker store pga. den rigelige pels.

Bevægelse: Overlegen og blødt glidende. Forbenene griber godt fremad og bagaktionen er så kraftig, at trædepuderne ses bagfra.

PELS

Hårlag: Lang og tæt, ikke krøllet, med god underuld. Svagt bølget pels er tilladt. Det anbefales meget at binde pelsen på hovedet op.

Farve: Alle farver er tilladt. Hos parti-colours er en hvid blis i panden og en hvid halespids meget ønskelig.

STØRRELSE

Skulderhøjde: Ikke over 26,7 (10,5 lbs). Idealvægten er 4,5-7,3 kg (10-16 lbs).

Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

Bemærk: Hanhunde skal have normalt udviklede tekstikler i pungen.