Lotus

Kort om pelspleje

          Når man vælger at anskaffe sig en Shih Tzu, er det vigtigt at være klar over at der følger en del pelspleje med, hvis hunden skal trives og holdes i fuld pels. Afhængig af alder og pelskvalitet, tager det ca. ½ time dagligt at soignere hunden. Daglig pleje anbefales, da jo oftere pelsen bliver redt igennem, jo færre filtre bliver der dannet og jo nemmere forløber pelsplejen. Ligesom det er en dejlig lille hyggestund hund og ejer imellem.

Husk, dagligt at se din Shih Tzu i øjnene, at fjerne evt. tåreflåd og sætte skæg og top.

        Selve pelsplejen består i at rede pelsen igennem, bade den hver 10 – 14 dag, klippe pelsen mellem poterne, fjerne hår i ørerne og klippe kløerne. Det anbefales også at man børster hundens tænder jævnligt.

        Af redskaber til pelsplejen har du brug for udredningsvæske, en børste, et par kamme, en karte, elastikker, en saks, en negleklipper og en god føntørrer.

        Når du skal bade din Shih Tzu anbefales det at rede pelsen igennem inden. Dernæst bades hunden i en god shampo og balsam. Sørg for at skylle hunden godt, inden vandet presses ud af pelsen. Pak hunden ind i et par håndklæder til at suge mest mulig vand ud, inden føntørring påbegyndes.

        Det er bedst at have et bord at tørre og rede hunden på, så du ikke overbelaster ryggen. Brug føntørreren samtidig med at du reder pelsen igennem. Brug så høj styrke som muligt, men vær opmærksom på ikke at brænde hunden med en for høj varme. Sørg for at pelsen er helt tør når du er færdig og slut af med at sætte hundens skæg og top.

        Hvis dette har afskrækket dig og du alligevel gerne vil have en Shih Tzu kan du vælge at få hunden ordnet eller klippet hos en professionel hundefrisør.

 En nedklippet Shih Tzu er også en ret charmerende lille hund og den daglige pelspleje lettes en del.

Boogie